Home » Behandelinformatie en vormen » Voetreflex Plus

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een oude geneeswijze, die in China al zo’n 5.000 jaar v.Chr. werd toegepast. Het is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die uitgaat van energiebanen in het lichaam.

Op de voetzolen bevinden zich de uiteinden én beginpunten van meridianen (energiebanen) en zenuwen. Deze meridianen en zenuwen staan in verband met alle organen en delen van het lichaam.

Voetreflexologie deelt de voetzolen in verschillende zones (‘reflexzones’) die overeenkomen met bepaalde organen of lichaamsdelen. Zo is het hart bijvoorbeeld terug te vinden op de bal van de linkervoet en de verschillende zones van het hoofd bij de tenen op beide voeten.

 

Voetreflexmassage 

Een voetreflexmassage (ook wel ‘voetreflexzonemassage’ genoemd) behandelt reflexzones door middel van wrijving en druk door duim of vingertop. Op deze manier kunnen blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Een voetreflexzonemassage is een prettige behandeling die het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Het kan verlichting van pijn brengen en het werkt preventief.  Ook werkt voetreflexmassage ontspannend, stress-verlagend en geeft nieuwe energie, wat dus ook ondersteuning kan bieden bij een burn-out.  Voetreflexmassage kan ook helpen om een rustigere nachtrust te krijgen.