Voetreflexologie

Voetreflexologie is een oude geneeswijze, die in China al zo’n 5.000 jaar v.Chr. werd toegepast. Het is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die uitgaat van energiebanen in het lichaam.

Op de voetzolen bevinden zich de uiteinden én beginpunten van meridianen (energiebanen) en zenuwen. Deze meridianen en zenuwen staan in verband met alle organen en delen van het lichaam.

Voetreflexologie deelt de voetzolen in verschillende zones (‘reflexzones’) die overeenkomen met bepaalde organen of lichaamsdelen. Zo is het hart bijvoorbeeld terug te vinden op de bal van de linkervoet en de verschillende zones van het hoofd bij de tenen op beide voeten.

 

Neuroreflextherapie

Neuroreflextherapie is een techniek en behandelwijze vanuit de Voetreflexologie. Het behandelt de reflexzones vanuit de zenuwen op de voet. Neuroreflexologie richt zich op één focuspunt, de meest pijnlijke plek die correspondeert met de klacht.

Via het ruggenmerg in de wervelkolom gaan zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen zoals o.a. ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem, en het hormonaal stelsel. Als er zich een blokkade op één van deze zenuwbanen bevindt, kan deze verschillende soorten klachten veroorzaken.

Doel Neuroreflextherapie

-het activeren van de desbetreffende zenuwbanen, om de zenuw “aan te zetten “  en informatie door te laten stromen. 

-het zelf genezend vermogen te activeren en de balans weer te herstellen.